Τι Κάνουμε σε Περίπτωση Τροχαίου Ατυχήματος;

Τροχαίο Ατύχημα
Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος;

Η καθημερινή οδήγηση με το όχημά μας εντός ή εκτός πόλης είναι μία ρουτίνα για τους περισσότερους από εμάς. Ποιες είναι όμως οι απαραίτητες ενέργειες που ακολουθούμε από την πρώτη στιγμή ενός τροχαίου ατυχήματος;

Απαραίτητες Ενέργειεςσε Περίπτωση Τροχαίου Ατυχήματος

 1. Ακινητοποιήστε τα οχήματά σας στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς να δημιουργήσετε πρόσθετους κυκλοφοριακούς κινδύνους και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα κυκλοφοριακής ασφαλείας.
 2. Φωτογραφίστε με το κινητό σας τηλέφωνο τις αρχικές θέσεις των οχημάτων πριν αυτά μετακινηθούν.
 3. Εφόσον συντρέχει λόγος, καλέστε τις Πρώτες Βοήθειες (166) και την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.
 4. Σε περίπτωση που ο υπαίτιος του ατυχήματος είναι Ανασφάλιστος, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η κλήση στην Αστυνομική Αρχή για καταγραφή:
  • του ότι είναι Ανασφάλιστος.
  • του ότι εκείνος Ευθύνεται για το Ατύχημα.
 5. Καλέστε τη Φροντίδα Ατυχήματος της ασφαλιστικής σας εταιρείας αναφέροντας την ακριβή τοποθεσία. Ο Συνεργάτης της Φροντίδας Ατυχήματος θα μεταβεί στο χώρο του ατυχήματος για τη συμπλήρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών (Δήλωση για περιγραφή του Ατυχήματος, Φωτογραφίες, Άδεια Κυκλοφορίας Οχήματος, Δίπλωμα Οδήγησης, Στοιχεία Ταυτότητας Αυτόπτων Μαρτύρων κτλ).
  Σε δεύτερο στάδιο, υποδείξτε το συνεργείο της επιλογής σας σε περίπτωση που το όχημά σας δεν μετακινείται.
 6. Ενημερώστε τον ασφαλιστικό σας διαμεσολαβητή σχετικά με το τροχαίο ατύχημα, ώστε να σας πληροφορήσει για τη διαδικασία διαχείρισης της αποζημίωσής σας.

Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε ποτέ να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας μας και το μοτοσικλετιστικό μας εξοπλισμό!!!